Hlasování pro ptačí parky v supermarketech Tesco

Od pondělí 15. července do 11. srpna můžete ve vybraných prodejnách Tesco hlasováním podpořit ptačí parky Zbudovská blata a Mnišské louky, a to v rámci grantového programu Vy rozhodujete, my pomáháme Nadačního fondu Tesco. Vítěze v každém regionu vybírají zákazníci formou hlasování v obchodech Tesco. Za každý nákup v Tesco získáte žeton, který dáte do hlasovacího boxu vámi zvoleného projektu. V každé prodejně vybíráte mezi třemi projekty. Každý vítězný projekt bude podpořen grantem 45 000 Kč.

Hlasování pro Zbudovská blata v jižních Čechách

Nový ptačí park Zbudovská blata má za cíl postupně navrátit krajině v nivě Bezdrevského potoka její původní charakter mokřadního ráje. Po provedených melioracích společně s vodou zmizelo z blat mnoho druhů ptáků, z nichž nejvýznamnějším je břehouš černoocasý, kriticky ohrožený druh ptáka přizpůsobeného životu v mokřadech.

Nákupem dvou solárních čerpadel na vodu můžeme společně zajistit návrat vody na Zbudovská blata a s ní se pokusit i o návrat břehoušů. Jedná se o jeden z mnoha kroků, který bude navracet Zbudovským blatům původní pestrost, ptákům domov a lidem místo k poznání a odpočinku.

Hlasovat pro Zbudovská blata můžete v těchto prodejnách Tesco:

  • České Budějovice, Boreckého 1590
  • České Budějovice, Krajinská 16

Hlasování pro Mnišské louky u České Lípy

Ptačí park Mnišské louky postupně vzniká v nivě řeky Ploučnice u České Lípy. Česká společnost ornitologická zde obnovuje původní přirozené tůně, čistí území od odpadků a náletových dřevin a pase zde polodivoké exmoorské pony s cílem navrátit území jeho historickou pestrost a podpořit především luční a mokřadní druhy ptáků.

V ptačím parku díky Vaší podpoře vznikne značený návštěvnický okruh a do budoucna přibydou též další naučné cedule pro zájemce o místní přírodu. S vytvářením tohoto ptačího parku v Libereckém kraji může pomoci každý na veřejných brigádách.

Hlasovat pro Mnišské louky můžete v těchto prodejnách Tesco:

  • Nový Bor, T. G. Masaryka 830
  • Děčín, Ústecká 1905/8
  • Děčín Byňov, Teplická 761/107
  • Šluknov, Zámecká 1110
  • Benešov nad Ploučnicí, Děčínská 246
  • Rumburk, Pražská 1677/1

 


Ptačí parky