Výzva organizátorům Festivalu ptactva

Vážení spolupracovníci,

blíží se období podzimní migrace, které je již tradičně spojené s pořádáním Festivalu ptactva.  Hlavní termín Festivalu letos připadá na 5. – 6. října 2024. Uvítáme co nejvíce akcí přímo o tomto víkendu a budeme moc rádi jak za tradiční, tak nové vycházky.

Jelikož jde o celoevropskou akci, po níž vzápětí mezinárodní koordinátor připravuje souhrnnou tiskovou zprávu, potřebujeme mu během nedělního odpoledne poslat informace o proběhlých vycházkách. Prosíme proto, počítejte jako každým rokem s co nejrychlejším odesláním výsledků, ideálně do 15. hodiny nedělního odpoledne (podrobnější informace obdržíte před akcí).

Plánujete-li Festival, prosíme o nahlášení akcí nejpozději do 31. 8. 2024, a to prostřednictvím nového nahlašovacího formuláře. Nezapomeňte, prosím, že jde o tradiční akci České společnosti ornitologické jakožto partnera BirdLife International a ta by proto měla být uváděna vždy jako hlavní organizátor. Spolupráci s dalšími subjekty samozřejmě vítáme a logo ČSO na případnou vlastní pozvánku rádi zašleme.

Premiéru bude mít nová, doufáme, že pro návštěvníky přehlednější, pozvánka na akce. Jejím základem bude již známá mapa se všemi nahlášenými akcemi. Zmizí však dlouhý seznam akcí pod ní, veškeré informace o akci se zobrazí po kliknutí na vybraný bod v mapě a budou zobrazeny ve znění, v jakém je uvedete v přihlašovacím formuláři. Akce budou zveřejněny počátkem září po mém odsouhlasení, že se skutečně jedná o festivalovou vycházku (abychom předešli případným šprýmařům na webu). V případě nejasností při nahlašování akce mě neváhejte kontaktovat.

Noví zájemci o organizaci vycházek se mohou hlásit na dobruska@birdlife.cz. Rádi vám poskytneme informace potřebné ke konání akce. Organizátorům zašleme materiály a pokyny pro organizaci Festivalu.

Pokud se rozhodnete věnovat svůj čas a přiblížit úžasný ptačí svět lidem i s jejich problémy, kterým na svých cestách čelí, předem moc děkujeme!

Gabriela Dobruská