Pozvánka na vycházky zaměřené na používání Avifu

Vážení členové, zájemci o pozorování ptactva,

srdečně vás zveme na speciální vycházky zaměřené na zadávání pozorování do faunistické databáze Avif. Pokud byste pozorování rádi zadávali, ale netroufáte si, nebo zadáváte, ale nejste si ve všem úplně jisti, pak jsou vycházky určené právě vám. Stejně jako všem, kteří by se chtěli zapojit do nějakého programu nebo si prostě jen „osahat“ mobilní aplikaci v praxi.

Vycházky jsou spojené s pozorováním ptáků, vše si ukážeme v praxi. Kromě dalekohledu si proto nezapomeňte telefon či tablet s nainstalovanou mobilní aplikací Avif. Nová mobilní aplikace je k dispozici jak pro Android, tak pro iPhone. Pokud jste si aplikaci stáhli kdysi dávno a nepoužívali, zkontrolujte, zda máte nejnovější verzi. Starší mobilní aplikace Avif Mobile, TRANS + LSD a Liniové sčítání druhů (LSD) jsou již zastaralé a plně je nahradila aplikace Avif.

U většiny vycházek je omezeno množství účastníků, abychom se vám mohli dostatečně věnovat. Pokud je tedy u vycházky tlačítko registrace, nezapomeňte se na ni přihlásit.

 

Vycházky se konají v rámci projektu Mapujeme ptáky a pomáháme přírodě. Projekt byl podpořen Ministerstvem životního prostředí, nemusí vyjadřovat stanoviska MŽP.